Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Dubai

Dubai közlekedés

Dubai, Egyesült Arab Emírségek, Közlekedés

Közlekedés

Dubai, Egyesült Arab Emírségek, Közlekedés

Légi közlekedés
Budapestről átszállás nélkül, csupán 6 óra alatt fapados járattal juthatunk el a legegyszerűbben Dubaiba. A repülőtérről krémszínű taxival vagy metróval érkezhetünk a belvárosba. Néhány hotel kínál reptéri transzfer szolgáltatást is.

Metró
Dubai metróvonala egy teljesen automatizált, vezető nélküli, építés alatt álló hálózat. A vörös és zöld vonal már elkészült, ez utóbbi a világ leghosszabb, teljesen automatizált vasúti rendszere. A lila, kék és sárga vonalak tervezés, építés alatt állnak. A metró maga is látványosság, semmiképpen ne hagyjuk ki az utazást.

Busz
Dubai egyes városrészei között közlekedhetünk busszal, a jegy ára 1-2,5 dirham.

Taxi
A taxiban mindig egy szálloda vagy egy ismert épület nevét adjuk meg, mert az ázsiai taxisofőrök általában nem beszélnek angolul és nem nagyon ismerik az utcaneveket. Dubaiban a taxikban taxaméter működik. Léteznek női taxik is, amelyeket rózsaszín tetejükről vagy ugyanilyen színű belsejükről ismerhetünk meg. Természetesen a sofőrjük is hölgy.

Autóbérlés
A legegyszerűbben a repülőtéren vagy a szállodában bérelhetünk autót, de érdemes a foglalást már otthonról elintézni. Ne felejtsük el kiváltani a nemzetközi vezetői engedélyt.

Forrás: Marco Polo: Dubai

Útvonaltervezés

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!